Влітку українці можуть потішити себе соковитими та солодкими кавунами, які дедалі активніше пропонують у магазинах та на ринках. Але як вибрати справді смачний і стиглий фрукт без можливості скуштувати його при покупці? Є одна маленька хитрість.
Багато хто знає про те, що потрібно звертати увагу на гілочку і звук, який видає кавун під час постукування по ньому. А на кулінарному порталі AllRecipes одна з авторів поділилася секретом, який розповів їй батько ще в молодості. Папа навчив вибирати найстиглиший кавун, використовуючи невеликий лайфхак, який може стати у пригоді й українцям.
"Ключ криється у простому трюку: огляді плями на нижній стороні кавуна. Ви завжди можете визначити, чи дозрів кавун чи ні, за кольором на його нижній стороні", - поділилася дівчина на ім'я Олександра.
Вона каже, що людям варто вибирати той плід, у якого пляма на основі трохи жовтого або кремового відтінку. Блогер стверджує, що саме такий кавун стиглий і готовий до вживання. А от якщо пляма біла або світло-зелена, то це означає, що плід ще не дозрів, тому і смаком він точно не потішить.
Інші автори порталу вважають, що дізнатися про стиглість кавуна можна, просто постукаючи по ньому. І якщо звук глухий і глибокий, він говорить про те, що плід готовий до вживання. Якщо звук високий або більше схожий на глухий стукіт, то такий фрукт краще не брати. Він або не дозрів, або вже почав псуватися.
Запах теж може підказати, стиглий кавун чи ні. Просто понюхайте плід. Якщо нічого не відчуєте, покладіть його назад. Якщо аромат занадто сильний, то швидше за все кавун перезрів. А якщо чутно легкий аромат кавуна, він точно порадує смаком.
Нагадаємо, раніше у Держспоживслужбі розповіли, як обрати молоду картоплю без "хімії".