З кабачків можна приготувати безліч смачних страв, у тому числі ікру та млинці. Але український шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує цікавий варіант заготівлі на зиму із цього овочу. Кулінар розповів, як приготувати кабачкове варення.
Рецепт варення з кабачків
Інгредієнти на 1 банку 750 мл:
- Молоді кабачки – 1 кілограм
- Цукор – 600 грамів
- Вода – 100 мілілітрів
- Сік одного лимона
- Сік та цедра одного апельсина
- Кардамон – 1 коробочка
Приготування:
- Молоді кабачки потрібно промити та відрізати хвостики.
- Наріжте овочі невеликими кубиками.
- Апельсин помийте, зніміть цедру, намагаючись не зачіпати білу частину шкірки, і натріть її на дрібній тертці.
- Видавіть сік з апельсина.
- Покладіть шматочки кабачка в каструлю, додайте воду, цукор, кардамон, цедру та сік апельсина.
- Перемішайте та доведіть до кипіння.
- Після цього зробіть менший вогонь і варіть 45 хвилин, не забуваючи періодично помішувати.
- Лимон потрібно ретельно промити, розрізати навпіл і видавити сік, прибравши з нього кісточки.
- Додайте в каструлю сік лимона, перемішайте інгредієнти варення і проваріть п'ять хвилин.
- Потім гаряче варення з кабачків перекладіть у простерилізовану банку, накрийте кришкою і закатайте.
- Переверніть банку на кришку, накрийте чимось теплим і дайте повністю охолонути.
- Після цього перемістіть в місце зберігання.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт іншого частування з кабачків - фаршировані "човники" з м'ясом та сиром.