Today.ua

Варення з кабачків – цікавий спосіб заготівлі овочів на зиму: рецепт від відомого кухаря

З кабачків можна приготувати безліч смачних страв, у тому числі ікру та млинці. Але український шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує цікавий варіант заготівлі на зиму із цього овочу. Кулінар розповів, як приготувати кабачкове варення.

Рецепт варення з кабачків

Інгредієнти на 1 банку 750 мл:

Приготування:

  1. Молоді кабачки потрібно промити та відрізати хвостики.
  2. Наріжте овочі невеликими кубиками.
  3. Апельсин помийте, зніміть цедру, намагаючись не зачіпати білу частину шкірки, і натріть її на дрібній тертці.
  4. Видавіть сік з апельсина.
  5. Покладіть шматочки кабачка в каструлю, додайте воду, цукор, кардамон, цедру та сік апельсина.
  6. Перемішайте та доведіть до кипіння.
  7. Після цього зробіть менший вогонь і варіть 45 хвилин, не забуваючи періодично помішувати.
  8. Лимон потрібно ретельно промити, розрізати навпіл і видавити сік, прибравши з нього кісточки.
  9. Додайте в каструлю сік лимона, перемішайте інгредієнти варення і проваріть п'ять хвилин.
  10. Потім гаряче варення з кабачків перекладіть у простерилізовану банку, накрийте кришкою і закатайте.
  11. Переверніть банку на кришку, накрийте чимось теплим і дайте повністю охолонути.
  12. Після цього перемістіть в місце зберігання.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт іншого частування з кабачків - фаршировані "човники" з м'ясом та сиром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ