Today.ua

Сирна запіканка з манкою та сметаною: покроковий рецепт пишного домашнього десерту

Багато хто пам'ятає смак ніжної та пишної сирної запіканки ще з дитячого садка, де часто подавали це частування. Але й у дорослому віці можна побалувати себе цим десертом, приготувавши його власноруч. Пропонуємо покроковий рецепт смачної запіканки з сиру з додаванням манної крупи та сметани.

Рецепт сирної запіканки з манкою

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У велику миску покладіть сир. Краще брати м'який молочний продукт, тоді запіканка вийде ніжніша. Якщо сир більш сухий і зернистий, то його можна перебити блендером перед початком готування.
  2. Додайте до нього яйця.
  3. Ретельно перемішайте та всипте манну крупу, цукор, сіль та ванілін.
  4. Ще раз добре перемішайте усі інгредієнти.
  5. Додайте сметану.
  6. Вінчиком ретельно змішайте складові до однорідної маси.
  7. Накрийте миску чистим рушником і залиште сирне тісто "відпочивати". Це потрібно для того, щоб запіканка була повітрянішою.
  8. Через годину перелийте тісто у змащену вершковим маслом форму для запікання.
  9. Поставте в духовку, заздалегідь нагріту до 180 градусів.
  10. Випікайте від 40 до 60 хвилин, орієнтуючись на зовнішній вигляд десерту. Запіканка має зарум'янитися.
  11. Остудіть запіканку прямо в духовці, відкривши дверцята, і подавайте на стіл.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт апетитної запіканки з кабачків та плавленого сиру, яка стане чудовим гарніром або повноцінною стравою для обіду та вечері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ