Багато хто пам'ятає смак ніжної та пишної сирної запіканки ще з дитячого садка, де часто подавали це частування. Але й у дорослому віці можна побалувати себе цим десертом, приготувавши його власноруч. Пропонуємо покроковий рецепт смачної запіканки з сиру з додаванням манної крупи та сметани.
Рецепт сирної запіканки з манкою
Інгредієнти:
- Сир високої жирності – 600 грамів
- Сметана – 150 грамів
- Яйця – 3 штуки
- Цукор – 3 столові ложки
- Манна крупа – 5 столових ложок
- Вершкове масло - 1 чайна ложка
- Ванілін – дрібка
- Сіль – дрібка
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- У велику миску покладіть сир. Краще брати м'який молочний продукт, тоді запіканка вийде ніжніша. Якщо сир більш сухий і зернистий, то його можна перебити блендером перед початком готування.
- Додайте до нього яйця.
- Ретельно перемішайте та всипте манну крупу, цукор, сіль та ванілін.
- Ще раз добре перемішайте усі інгредієнти.
- Додайте сметану.
- Вінчиком ретельно змішайте складові до однорідної маси.
- Накрийте миску чистим рушником і залиште сирне тісто "відпочивати". Це потрібно для того, щоб запіканка була повітрянішою.
- Через годину перелийте тісто у змащену вершковим маслом форму для запікання.
- Поставте в духовку, заздалегідь нагріту до 180 градусів.
- Випікайте від 40 до 60 хвилин, орієнтуючись на зовнішній вигляд десерту. Запіканка має зарум'янитися.
- Остудіть запіканку прямо в духовці, відкривши дверцята, і подавайте на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт апетитної запіканки з кабачків та плавленого сиру, яка стане чудовим гарніром або повноцінною стравою для обіду та вечері.
Популярні зараз
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони