Today.ua

В Україні стартував сезон кавунів: як із сотень ягід вибрати стиглу і найсолодшу

В Україні стартував сезон кавунів. Величезні смугасті ягоди коштують недешево, і було б дуже прикро помилитись у виборі кавуна. Покупці хочуть, щоби гроші були витрачені не марно. А отже, потрібно знати, як правильно розпізнати стиглий і солодкий плід.

Багато хто стукає по кавунах, прикладаючи до них вухо, ретельно вивчає корінець і ледь не влаштовує навколо них ритуальні танці з бубнами. А між іншим, є простий і вірний спосіб визначити стиглість кавуна, ділиться експерт на порталі allrecipes.

Потрібно просто перевернути його і подивитися колір бочка, яким він прилягав до землі. Якщо "денце" кавуна світло-жовтого або кремового забарвлення, то це означає, що він уже дозрів до "цукрового" стану. Можете сміливо брати.

"Щоб вибрати найкращий, найбільш стиглий кавун, зверніть увагу на його основу злегка жовтого, майже кремового кольору. Коли ви бачите це, ви знаєте, що кавун буде ідеально стиглим і готовим до вживання. З іншого боку, якщо кавун має блідо-зелену або білу пляму на основі, це означає, що він ще не дозрів", - йдеться в матеріалі.

Однак не варто засмучуватися, навіть якщо ви купили недозрілий плід. Якщо ви дасте кавуну відлежатися деякий час, його бочок обов'язково пожовтіє, тобто він дозріє вже у вас вдома. Але це, звісно, за умови, що ваші домочадці не з'їдять його раніше.

Можна, звісно, визначити стиглість кавуна не тільки візуально, а й за звуком. Якщо по ньому постукати, і звук буде глухим, то перед вами недостиглий плід. А ось якщо звук вийде, як у барабані, то можна брати.

Нагадаємо, нинішнього року ціни на кавуни поки що на 11% вищі, ніж були на старті торішнього сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ