Збалансована дієта, що складається з корисних продуктів, може допомогти літнім людям підтримувати здоров'я та когнітивні функції, зміцнити кістки та запобігти хронічним захворюванням. Медики розповіли про те, що їм варто їсти якнайчастіше, щоб запобігти вікових проблем.
Лосось
Літнім людям важливо включати до свого раціону будь-який вид риби, але найбільш корисним медики називають саме лосось. Справа в тому, що в ньому міститься велика кількість жирних кислот Омега-3, які знижують ризик серцевих захворювань. Крім того, у жирній рибі міститься білок, життєво важлива речовина для підтримки м'язової маси у людей похилого віку.
Листові овочі
Капуста, шпинат та інші листові овочі багаті на каротиноїди, які захищають здоров'я очей. Вони також містять вітаміни А і С, які допомагають захистити серце і знизити артеріальний тиск, і вітамін К, що запобігає розвитку остеопорозу.
Хрестоцвітні овочі
Ці продукти – багаті джерела клітковини, вітамінів та фітохімічних речовин, що запобігають раку. Вони корисні для людей різного віку, але літнім особливо важливо вживати їх якнайчастіше.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вишня
Запалення - це часта проблема, з якою доводиться стикатися багатьом людям похилого віку. Мало того, воно є основною причиною багатьох захворювань, таких як артрит та проблеми із суглобами. На щастя, уникнути цього можна, якщо регулярно їсти вишню. У цих плодах містяться антиоксиданти, які борються з запаленням в організмі.
Горіхи та насіння
Мигдаль, волоський горіх, фісташки, насіння чіа або льону – всі ці продукти багаті на антиоксиданти, клітковину, жирні кислоти омега-3 і рослинний білок. Вони захищають від запалень та хвороб печінки. Вони також є мононенасичені жири, які допомагають знизити ризик серцевих захворювань.
Яйця
Яйця містять безліч поживних речовин, які необхідні людям похилого віку, у тому числі вітаміни В12 і D, селен і холін – речовина, що відповідає за регулювання настрою та пам'яті.
Авокадо
Цей плід – чудове джерело поживних речовин, багате жирами та антиоксидантами. Флавоноїди і жирні кислоти омега-3, що містяться в авокадо, мають протизапальні властивості, які допомагають запобігти артриту, зменшують набряк і болючість у суглобах і дуже ефективні для зменшення болю в суглобах. Авокадо також багате на калій, який допомагає підтримувати нормальний кровотік і запобігає гіпертонії, знижуючи ризик серцевих захворювань, інсульту та ниркової недостатності.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, яке молоко найкорисніше для здоров'я людини. Дієтолог радить вживати його щодня.