Today.ua

Мариновані огірки з секретним інгредієнтом: рецепт цікавої заготівлі на зиму

Які лише мариновані огірки не готують українські господині. Вони постійно експериментують, щоб зробити смак закуски ще яскравішим і оригінальнішим. І комусь із них прийшла ідея додати у банки з огірками один секретний інгредієнт, що покращує смак солінь. Як приготувати мариновані овочі за цим рецептом?

Рецепт маринованих огірків із секретом

Інгредієнти:

Приготування:

  1. За три години до початку приготування огірки необхідно ретельно промити та залити холодною водою.
  2. Через три години треба злити воду та обсушити овочі.
  3. Кріп, а також листя вишні, хрону та смородини потрібно промити, обсушити та нарізати.
  4. Часник і корінь хрону слід порубати дрібними шматочками.
  5. У невеликій мисці змішайте подрібнені часник, листя, кріп та корінь хрону.
  6. Візьміть три літрові банки, простерилізуйте їх і на дно кожної покладіть рівні частки зеленої суміші, що вийшла.
  7. Викладіть у банки огірки.
  8. Промийте і обсушіть аґрус і додайте його в банки з огірками.
  9. Закип'ятіть воду та залийте огірки.
  10. Залишіть на 15 хвилин, потім злийте воду з огірків в каструлю, закип'ятіть і додайте сіль, цукор, перець, гвоздику та оцет.
  11. Проваріть 10-15 хвилин на маленькому вогні.
  12. Залийте огірки маринадом і закатайте.
  13. Поставте банки з огірками на кришки, накрийте чимось теплим. Через два дні переверніть банки та потримайте їх у теплі ще два дні.

Смачного!

Пропонуємо також інший варіант маринованих огірків за класичним бабусиним рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ