Які лише мариновані огірки не готують українські господині. Вони постійно експериментують, щоб зробити смак закуски ще яскравішим і оригінальнішим. І комусь із них прийшла ідея додати у банки з огірками один секретний інгредієнт, що покращує смак солінь. Як приготувати мариновані овочі за цим рецептом?
Рецепт маринованих огірків із секретом
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кілограми
- Часник – 6 зубчиків
- Листя вишні – 6 штук
- Листя смородини – 3 штуки
- Лист хрону – 1 штука
- Корінь хрону – 1 штука
- "Зонтик" кропу – 1 штука
- Чорний перець горошком – 9 штук
- Гвоздика – 9 штук
- Вода – 2 літри
- Сіль - 4 столові ложки
- Цукор – 6 столових ложок
- Оцет 9% - половина склянки
- Секретний інгредієнт: аґрус – 300 грамів
Приготування:
- За три години до початку приготування огірки необхідно ретельно промити та залити холодною водою.
- Через три години треба злити воду та обсушити овочі.
- Кріп, а також листя вишні, хрону та смородини потрібно промити, обсушити та нарізати.
- Часник і корінь хрону слід порубати дрібними шматочками.
- У невеликій мисці змішайте подрібнені часник, листя, кріп та корінь хрону.
- Візьміть три літрові банки, простерилізуйте їх і на дно кожної покладіть рівні частки зеленої суміші, що вийшла.
- Викладіть у банки огірки.
- Промийте і обсушіть аґрус і додайте його в банки з огірками.
- Закип'ятіть воду та залийте огірки.
- Залишіть на 15 хвилин, потім злийте воду з огірків в каструлю, закип'ятіть і додайте сіль, цукор, перець, гвоздику та оцет.
- Проваріть 10-15 хвилин на маленькому вогні.
- Залийте огірки маринадом і закатайте.
- Поставте банки з огірками на кришки, накрийте чимось теплим. Через два дні переверніть банки та потримайте їх у теплі ще два дні.
Смачного!
Пропонуємо також інший варіант маринованих огірків за класичним бабусиним рецептом.