Досвідчені кухарі знають, що навіть із простих інгредієнтів можна приготувати смачну страву, яка не соромно подати гостям навіть дорогого ресторану. Наприклад, крем-суп із кабачків. Пропонуємо рецепт цієї чудової першої страви з доступних продуктів.
Рецепт крем-супу з кабачків
Інгредієнти:
- Кабачки – 800 грам
- Плавлений сир – 1 штука
- Цибуля – 1 штука
- Часник – 1 зубчик
- Вода – 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 чайна ложка
- Рослинна олія – 1 столова ложка
- Сіль за смаком
- Зелень та сухарики для подачі
Приготування:
- Для приготування ніжного крему-супу краще вибирати молоді кабачки невеликого розміру. Їх слід ретельно помити та нарізати невеликим кубиком.
- Цибулину потрібно очистити та нарізати кубиком.
- А часник – подрібнити ножем чи спеціальним пресом.
- На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ній цибулю до прозорості.
- Додайте до сковороди порізані кабачки, зробіть середній вогонь і обсмажуйте овочі 10 хвилин.
- Після цього перекладіть їх у сотейник або невелику каструлю, посоліть і залийте водою. На цьому етапі можна додати улюблені спеції. Відмінно підійдуть базилік, мускатний горіх та кмин.
- Доведіть до кипіння та проваріть 10 хвилин.
- Додайте вершкове масло і порізаний невеликим кубиком плавлений сирок.
- Перемішайте і проваріть до розчинення олії та сирку.
- Зніміть з вогню та перебийте суп блендером до однорідної консистенції.
- Крем суп готовий. Подавайте його на стіл, прикрасивши свіжою зеленню та сухариками.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачних фаршированих кабачків з м'ясом, які потішать смаком навіть тих, хто не любить ці овочі.