Ідеальний шашлик: на яких дровах можна і на яких не варто смажити м'ясо

Автор: Ольга Березовська

Влітку багато українців знаходять можливість, щоб відпочити на природі та розслабитися разом із найближчими людьми. Одним із атрибутів такого відпочинку стає шашлик. Але як правильно смажити м'ясо на вугіллі, щоб не нашкодити своєму здоров'ю?

Ідеальний шашлик: на яких дровах можна і на яких не варто смажити м'ясо - today.ua

Для приготування смачного шашлику дуже важливо правильно вибрати дрова. Адже деякі з них можуть містити шкідливі речовини, які зіпсують смак м'яса і шкодять організму людини.

На якому дереві не можна смажити шашлик?

Для смаження м'яса на вугіллі не підходять хвойні породи дерев. При горінні такі дрова виділяють токсичні речовини та смоли, які при попаданні в організм людини можуть спричинити серйозні проблеми. До того ж, м'ясо, засмажене на такому багатті, виходить зовсім несмачним.

Листяні породи, наприклад горобина, в'яз, акація або тополя, теж краще не використовувати для приготування шашлику. Зазвичай такі види дерев вбирають різні забруднення з навколишнього середовища, а при горінні починають активно виділяти їх. В результаті м'ясо виходить небезпечним для здоров'я.

Популярні зараз

У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Ідеальний шашлик: на яких дровах можна і на яких не варто смажити м'ясо

Іноді люди використовують старе дерево або залишки будматеріалів, щоб розпалити багаття та посмажити на ньому м'ясо. Але так не варто робити. Тому що на них можуть бути залишки лаку та фарби, які при нагріванні виділяють шкідливі речовини.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як вибрати дерево для шашлику?

Найкращим варіантом для смаження шашлику стануть гілки фруктових порід дерев. Вишня, абрикос, черешня, слива та інша деревина чудово горить, даючи гарний жар для обсмажування м'яса, не виділяє шкідливих речовин і не коптить.

Нагадаємо також про два інгредієнти, які можуть зіпсувати смак шашлику, якщо додати їх до маринаду.

Головне