Today.ua

Хрумкі огірки з кетчупом чилі: рецепт овочевої заготовки з пікантним смаком

Рецепт хрустких огірків з кетчупом чилі став справді культовим після того, як його запропонував один із популярних в Україні виробників соусів. Багато господарок вже спробували такий спосіб і залишилися задоволеними. Тому пропонуємо метод приготування маринованих огірків з кетчупом, які виходять хрусткими та з пікантним смаком.

Рецепт огірків з кетчупом чилі

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Перед приготуванням огірки потрібно промити та залити холодною водою. Залишіть їх відмокати чотири години, періодично змінюючи воду.
  2. У цей час можна простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним способом.
  3. Складіть у них нарізаний кріп, листя хрону, часник, лавровий лист та чорний перець.
  4. З огірків злийте воду та обсушіть їх паперовими рушниками.
  5. Щільно покладіть огірки в банки і залийте їх окропом.
  6. Накрийте банки кришками та залиште на 15-20 хвилин.
  7. В цей час можна приготувати маринад.
  8. У каструлю налийте шість склянок води, додайте цукор, сіль, кетчуп та оцет.
  9. Перемішайте та доведіть до кипіння.
  10. З банок з огірками злийте воду і залийте в них киплячий розсіл.
  11. Закатайте банки, переверніть їх на кришки та вкрийте чимось теплим.
  12. Коли вміст банок охолоне, їх можна перенести на місце зберігання.

Смачного!

Пропонуємо також цікавий варіант заготівлі кабачків на зиму. Із них можна приготувати оригінальне варення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ