Рецепт хрустких огірків з кетчупом чилі став справді культовим після того, як його запропонував один із популярних в Україні виробників соусів. Багато господарок вже спробували такий спосіб і залишилися задоволеними. Тому пропонуємо метод приготування маринованих огірків з кетчупом, які виходять хрусткими та з пікантним смаком.
Рецепт огірків з кетчупом чилі
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кілограми
- Вода – 6 склянок
- Цукор – 1 склянка
- Оцет 9% - 1 склянка
- Сіль - 2 столові ложки
- Кетчуп "Чилі" – 1 пакет (300 грам)
- Кріп – 1 пучок
- Листя хрону – 1 пучок
- Часник (на 1-літрову банку) – 2 зубчики
- Лавровий лист (на 1-літрову банку) – 2 штуки
- Чорний перець горошком (на 1-літрову банку) – 5 штук
Приготування:
- Перед приготуванням огірки потрібно промити та залити холодною водою. Залишіть їх відмокати чотири години, періодично змінюючи воду.
- У цей час можна простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним способом.
- Складіть у них нарізаний кріп, листя хрону, часник, лавровий лист та чорний перець.
- З огірків злийте воду та обсушіть їх паперовими рушниками.
- Щільно покладіть огірки в банки і залийте їх окропом.
- Накрийте банки кришками та залиште на 15-20 хвилин.
- В цей час можна приготувати маринад.
- У каструлю налийте шість склянок води, додайте цукор, сіль, кетчуп та оцет.
- Перемішайте та доведіть до кипіння.
- З банок з огірками злийте воду і залийте в них киплячий розсіл.
- Закатайте банки, переверніть їх на кришки та вкрийте чимось теплим.
- Коли вміст банок охолоне, їх можна перенести на місце зберігання.
Смачного!
Пропонуємо також цікавий варіант заготівлі кабачків на зиму. Із них можна приготувати оригінальне варення.