Today.ua

Холодний борщ з буряком: як приготувати ситну та освіжаючу страву

У спекотні літні дні чудовою заміною традиційного гарячого борщу може стати холодний варіант улюбленої української страви. Такий обід наситить та освіжить організм. Як приготувати борщ з буряком?

Холодний борщ

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно зварити яйця круто, остудити та очистити.
  2. Буряк необхідно ретельно промити під проточною водою та очистити. Один розрізати на чотири частини і покласти в каструлю, заливши двома літрами питної води.
  3. Додати оцет і довести воду до кипіння.
  4. Після цього проваріть буряк на маленькому вогні 30-40 хвилин.
  5. Потім дістаньте буряки, остудіть і наріжте тонкою соломкою.
  6. Воду, в якій варився овоч, потрібно процідити і додати до нього нарізаний буряк.
  7. Дайте повністю охолонути, а потім поставте в холодильник.
  8. Буряк, що залишився, загорніть фольгою, покладіть на невелике деко і поставте в нагріту до 180 градусів духовку.
  9. Запікайте 40 хвилин.
  10. Після буряк обдайте холодною водою і остудіть.
  11. Зніміть шкірку і наріжте соломкою, після чого перекладіть буряки в каструлю з відваром.
  12. Картоплю потрібно очистити та нарізати скибочками.
  13. Після цього скласти в каструлю, залити питною водою і довести до кипіння.
  14. Посоліть воду і проваріть картоплю 15 хвилин, накривши кришкою каструлю.
  15. Потім картоплю потрібно остудити прямо у відварі, перекласти в контейнер, що щільно закривається, і поставити його в холодильник.
  16. Зелень треба промити і дрібно нарізати.
  17. Яйця та огірки без шкірки поріжте невеликим кубиком.
  18. Далі з'єднайте картопляний та буряковий відвар разом з овочами, додайте яйця, огірки та зелень.
  19. Посоліть і поперчіть.
  20. Поставте в холодильник на годину.
  21. Подавайте холодний борщ зі сметаною.

Якщо хочете зробити страву більш ситною, до неї можна додати порізане кубиками варене м'ясо або шинку.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачних рибних котлет із хрусткою скоринкою, які можуть стати відмінним доповненням літнього обіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ