Холодний борщ з буряком: як приготувати ситну та освіжаючу страву

Автор: Ольга Березовська

У спекотні літні дні чудовою заміною традиційного гарячого борщу може стати холодний варіант улюбленої української страви. Такий обід наситить та освіжить організм. Як приготувати борщ з буряком?

Холодний борщ з буряком: як приготувати ситну та освіжаючу страву  - today.ua

Холодний борщ

Інгредієнти:

  • Буряк середнього розміру – 3 штуки
  • Яйця – 2 штуки
  • Вода – 2,5 літри
  • Яблучний оцет – 1 столова ложка
  • Картопля – 5 штук
  • Огірки – 2 штуки
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль та мелений чорний перець – на смак
  • Сметана – на смак

Холодний борщ з буряком: як приготувати ситну та освіжаючу страву

Приготування:

  1. Для початку потрібно зварити яйця круто, остудити та очистити.
  2. Буряк необхідно ретельно промити під проточною водою та очистити. Один розрізати на чотири частини і покласти в каструлю, заливши двома літрами питної води.
  3. Додати оцет і довести воду до кипіння.
  4. Після цього проваріть буряк на маленькому вогні 30-40 хвилин.
  5. Потім дістаньте буряки, остудіть і наріжте тонкою соломкою.
  6. Воду, в якій варився овоч, потрібно процідити і додати до нього нарізаний буряк.
  7. Дайте повністю охолонути, а потім поставте в холодильник.
  8. Буряк, що залишився, загорніть фольгою, покладіть на невелике деко і поставте в нагріту до 180 градусів духовку.
  9. Запікайте 40 хвилин.
  10. Після буряк обдайте холодною водою і остудіть.
  11. Зніміть шкірку і наріжте соломкою, після чого перекладіть буряки в каструлю з відваром.
  12. Картоплю потрібно очистити та нарізати скибочками.
  13. Після цього скласти в каструлю, залити питною водою і довести до кипіння.
  14. Посоліть воду і проваріть картоплю 15 хвилин, накривши кришкою каструлю.
  15. Потім картоплю потрібно остудити прямо у відварі, перекласти в контейнер, що щільно закривається, і поставити його в холодильник.
  16. Зелень треба промити і дрібно нарізати.
  17. Яйця та огірки без шкірки поріжте невеликим кубиком.
  18. Далі з'єднайте картопляний та буряковий відвар разом з овочами, додайте яйця, огірки та зелень.
  19. Посоліть і поперчіть.
  20. Поставте в холодильник на годину.
  21. Подавайте холодний борщ зі сметаною.

Якщо хочете зробити страву більш ситною, до неї можна додати порізане кубиками варене м'ясо або шинку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Холодний борщ з буряком: як приготувати ситну та освіжаючу страву

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачних рибних котлет із хрусткою скоринкою, які можуть стати відмінним доповненням літнього обіду.

Головне