Today.ua

Густий абрикосовий джем на зиму: рецепт ароматних ласощів зі стиглих фруктів

Абрикоси – це яскравий та солодкий фрукт, з якого можна зробити безліч різних десертів. Наприклад, чудовим частуванням може стати густий абрикосовий джем, який підходить для приготування смачних бутербродів або круасанів. Пропонуємо рецепт цих ароматних ласощів.

Рецепт абрикосового джему на зиму

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Абрикоси потрібно промити і прибрати ті, що пошкоджені або почали псуватися. Такі плоди можуть зіпсувати смак джему, тому їх краще не використовувати.
  2. Після цього фрукти слід розділити на дві частини і видалити кісточку.
  3. Перекладіть абрикоси у велику каструлю з товстим дном і пересипте цукром так, щоб він покрив усі половинки фруктів.
  4. Залиште на пару годин, щоб абрикоси пустили сік.
  5. Додайте лимонний сік і поставте на маленький вогонь.
  6. Після закипання абрикоси потрібно проварити 10 хвилин.
  7. Потім зніміть їх з вогню і перебийте блендером до однорідної консистенції.
  8. Знову поставте на маленький вогонь і варіть 15-20 хвилин.
  9. У цей час слід залити агар-агар водою та розмішати.
  10. Додайте агар-агар до джему і проваріть його ще п'ять хвилин.
  11. Після розлийте абрикосовий джем по заздалегідь простерилізованим банкам і закатайте.

Перевертати та укутувати банки не потрібно, джем застигне при кімнатній температурі, а потім можна поставити його у місце, де він зберігатиметься до зими.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт іншого варіанту заготівлі абрикосів на зиму – варення з волоськими горіхами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ