Today.ua

Фаршировані кабачки з м'ясом: рецепт закуски, яка прикрасить навіть святковий стіл

У сезон кабачків господині готують безліч смачних страв із цього корисного овочу. Пропонуємо варіант оригінальної закуски, яку не соромно подати гостям. Як приготувати фаршовані кабачки з сиром?

Рецепт фаршированих кабачків

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Кабачки слід ретельно промити, розрізати навпіл і ложкою вийняти м'якоть, намагаючись не пошкодити стінки овочів. Повинні вийти "човники" з кабачка зі стінками завтовшки 6-7 міліметрів.
  2. М'якоть кабачка потрібно порубати ножем.
  3. Часник подрібніть за допомогою спеціального пресу або просто наріжте дрібно.
  4. Помідори треба вимити та нарізати середнім кубиком. Краще вибирати м'ясисті томати, які не дуже розваряться під час готовки.
  5. Твердий сир натріть на тертці.
  6. На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте на ньому фарш до випаровування рідини.
  7. Додайте в сковороду м'якоть кабачків, часник та помідори.
  8. Посоліть і поперчіть.
  9. Готуйте начинку для кабачків протягом 7-10 хвилин до випаровування рідини.
  10. На деко або форму для запікання постіліть лист пергаментного паперу і викладіть на нього "човники" з кабачка.
  11. Наповніть овоч начинкою та посипте натертим сиром.
  12. Поставте в нагріту до 200 градусів духовку та запікайте 15-20 хвилин.
  13. Подавати фаршировані кабачки краще у гарячому вигляді.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачної кабачкової ікри на зиму, смак якої покращує один секретний інгредієнт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ