У сезон кабачків господині готують безліч смачних страв із цього корисного овочу. Пропонуємо варіант оригінальної закуски, яку не соромно подати гостям. Як приготувати фаршовані кабачки з сиром?
Рецепт фаршированих кабачків
Інгредієнти:
- Кабачки середнього розміру – 2 штуки
- М'ясний фарш – 400 грамів
- Твердий сир – 100 грамів
- Помідори – 2 штуки
- Часник – 2 зубчики
- Вершкове масло - 3 столові ложки
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- Кабачки слід ретельно промити, розрізати навпіл і ложкою вийняти м'якоть, намагаючись не пошкодити стінки овочів. Повинні вийти "човники" з кабачка зі стінками завтовшки 6-7 міліметрів.
- М'якоть кабачка потрібно порубати ножем.
- Часник подрібніть за допомогою спеціального пресу або просто наріжте дрібно.
- Помідори треба вимити та нарізати середнім кубиком. Краще вибирати м'ясисті томати, які не дуже розваряться під час готовки.
- Твердий сир натріть на тертці.
- На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте на ньому фарш до випаровування рідини.
- Додайте в сковороду м'якоть кабачків, часник та помідори.
- Посоліть і поперчіть.
- Готуйте начинку для кабачків протягом 7-10 хвилин до випаровування рідини.
- На деко або форму для запікання постіліть лист пергаментного паперу і викладіть на нього "човники" з кабачка.
- Наповніть овоч начинкою та посипте натертим сиром.
- Поставте в нагріту до 200 градусів духовку та запікайте 15-20 хвилин.
- Подавати фаршировані кабачки краще у гарячому вигляді.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачної кабачкової ікри на зиму, смак якої покращує один секретний інгредієнт.