Today.ua

Деруни з кабачків: як приготувати смачну літню страву – ніжну всередині та хрумку зовні

Кабачки - це смачні та корисні овочі, з яких можна приготувати безліч оригінальних страв. Наприклад, деруни, які виходять ніжними всередині та з хрусткою скоринкою зовні. Таке частування точно припаде до смаку і дорослим, і дітям. Як приготувати таку страву?

Рецептом дерунів із кабачків поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко. Він вважає їх ідеальним варіантом закуски або повноцінного страви для сніданку, обіду чи вечері.

Рецепт дерунів з кабачків

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Кабачки потрібно ретельно помити. Якщо використовуєте молоді кабачки, то знімати шкірку з них не потрібно, а якщо старіші – краще зрізати шкірку.
  2. Натріть овочі на великій тертці.
  3. Вбийте в кабачки яйце і додайте сіль і мелений чорний перець.
  4. Ретельно перемішайте та додайте борошно.
  5. Кріп слід промити і ретельно просушити, а потім дрібно нарізати.
  6. Додайте зелень у кабачкове тісто і мішайте кілька хвилин, поки овочі не пустять трохи соку.
  7. На сковороді нагрійте олію і викладайте на неї по одній столовій ложці кабачкового тіста, формуючи деруни.
  8. Обсмажуйте їх з двох сторін по дві хвилини з кожної.
  9. Готові деруни з кабачків можна подавати на стіл зі свіжою сметаною чи натуральним йогуртом.

Смачного!

Пропонуємо також інший варіант літньої страви з кабачків – ніжний крем-суп із бюджетних інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ