Кабачки - це смачні та корисні овочі, з яких можна приготувати безліч оригінальних страв. Наприклад, деруни, які виходять ніжними всередині та з хрусткою скоринкою зовні. Таке частування точно припаде до смаку і дорослим, і дітям. Як приготувати таку страву?
Рецептом дерунів із кабачків поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко. Він вважає їх ідеальним варіантом закуски або повноцінного страви для сніданку, обіду чи вечері.
Рецепт дерунів з кабачків
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 штуки
- Борошно - 4 столові ложки
- Яйце – 1 штука
- Кріп – пару гілочок
- Соняшникова олія – 4 столові ложки
- Сіль та чорний перець – на смак
Приготування:
- Кабачки потрібно ретельно помити. Якщо використовуєте молоді кабачки, то знімати шкірку з них не потрібно, а якщо старіші – краще зрізати шкірку.
- Натріть овочі на великій тертці.
- Вбийте в кабачки яйце і додайте сіль і мелений чорний перець.
- Ретельно перемішайте та додайте борошно.
- Кріп слід промити і ретельно просушити, а потім дрібно нарізати.
- Додайте зелень у кабачкове тісто і мішайте кілька хвилин, поки овочі не пустять трохи соку.
- На сковороді нагрійте олію і викладайте на неї по одній столовій ложці кабачкового тіста, формуючи деруни.
- Обсмажуйте їх з двох сторін по дві хвилини з кожної.
- Готові деруни з кабачків можна подавати на стіл зі свіжою сметаною чи натуральним йогуртом.
Смачного!
Пропонуємо також інший варіант літньої страви з кабачків – ніжний крем-суп із бюджетних інгредієнтів.