Абрикосове варення з волоськими горіхами: легкий рецепт яскравих ласощів до чаю

Автор: Ольга Березовська

Варення зі стиглих абрикосів - це чудові домашні ласощі, які можна подавати до чаю разом з млинцями і оладками, або додавати в інші десерти. Пропонуємо рецепт яскравого та смачного варення з додаванням волоських горіхів, які зроблять смак десерту більш цікавим.

Абрикосове варення з волоськими горіхами: легкий рецепт яскравих ласощів до чаю - today.ua

Абрикосове варення з волоськими горіхами – рецепт

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кілограм
  • Цукор – 1 кілограм
  • Волоські горіхи – 200 грамів

Абрикосове варення з волоськими горіхами: легкий рецепт яскравих ласощів до чаю

Приготування:

  1. Стиглі абрикоси потрібно помити, розділити навпіл і видалити кісточку. Зазначимо, що не варто використовувати для приготування варення зіпсовані фрукти, оскільки це може зіпсувати смак ласощів.
  2. Пересипте половинки абрикосів у велику каструлю і засипте цукром.
  3. Декілька разів акуратно струсіть каструлю, щоб цукор рівномірно розподілився по всіх фруктах.
  4. Залишіть на півтори години, щоб абрикоси пустили сік.
  5. У цей час можна очистити горіхи і додати їх до фруктів, стежачи, щоб у них не потрапила шкаралупа.
  6. Поставте каструлю з абрикосами та горіхами на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.
  7. Проваріть п'ять хвилин та зніміть з вогню.
  8. Дайте варенню постояти 15 хвилин і знову доведіть до кипіння.
  9. Повторіть цю процедуру ще раз.
  10. Після цього розкладіть гаряче варення по простерилізованих банках і закатайте.
  11. Переверніть банки на кришки та накрийте їх чимось теплим.
  12. Коли абрикосове варення повністю охолоне, перенесіть його у місце зберігання.

Пропонуємо також інший варіант приготування варення з абрикосів, яке не займе багато часу.