Варення зі стиглих абрикосів - це чудові домашні ласощі, які можна подавати до чаю разом з млинцями і оладками, або додавати в інші десерти. Пропонуємо рецепт яскравого та смачного варення з додаванням волоських горіхів, які зроблять смак десерту більш цікавим.
Абрикосове варення з волоськими горіхами – рецепт
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1 кілограм
- Цукор – 1 кілограм
- Волоські горіхи – 200 грамів
Приготування:
- Стиглі абрикоси потрібно помити, розділити навпіл і видалити кісточку. Зазначимо, що не варто використовувати для приготування варення зіпсовані фрукти, оскільки це може зіпсувати смак ласощів.
- Пересипте половинки абрикосів у велику каструлю і засипте цукром.
- Декілька разів акуратно струсіть каструлю, щоб цукор рівномірно розподілився по всіх фруктах.
- Залишіть на півтори години, щоб абрикоси пустили сік.
- У цей час можна очистити горіхи і додати їх до фруктів, стежачи, щоб у них не потрапила шкаралупа.
- Поставте каструлю з абрикосами та горіхами на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.
- Проваріть п'ять хвилин та зніміть з вогню.
- Дайте варенню постояти 15 хвилин і знову доведіть до кипіння.
- Повторіть цю процедуру ще раз.
- Після цього розкладіть гаряче варення по простерилізованих банках і закатайте.
- Переверніть банки на кришки та накрийте їх чимось теплим.
- Коли абрикосове варення повністю охолоне, перенесіть його у місце зберігання.
Пропонуємо також інший варіант приготування варення з абрикосів, яке не займе багато часу.